top of page
Descrierea serviciilor de dresaj canin

       K9 Team are o experienta de peste 10 ani  in  dresajul cainilor de  companie  si cainilor  de serviciu  si sport.  Dresajul  este

foarte important pentru cainele tau! Pentru a deveni un bun companion, un prieten cu care sa iti petreci timpul liber intr-un mod relaxat, cainele tau are nevoie de educatie, de cei "7 ani de acasa". Daca doresti fericirea cainelui tau, nu il lipsi de un dresaj adecvat!

Predresajul si socializarea

Predresajul si socializarea sunt primi pasi in educatia cainelui.Socializarea cu mediul inconjurator: animale, oameni, masini etc. Este una dintre cele mai importante etape din viata cainelui, lipsa socializarii poate da nastere unor probleme de comportament: teama pentru tot ce il inconjoara, teama se poate manifesta si prin agresivitate, fata de alte animale. Probleme ce mai tarziu sunt mult mai greu de rezolvat.

Predresajul va ajuta atat pe dumneavoastra cat si pe caine, sa puteti interactiona cu el la varste fragede si sa il pregatiti pentru urmatori pasi in dresaj, cainele avand deja notiuni elementare despre dresaj: obisnuirea cu lesa si zgarda, mers la pas, chemare, sezi, culcat si cele mai importante comenzi bravo si comanda de interdictie.

Examene de lucru

Acest examen se adreseaza tuturor raselor, chiar si metisilor, fiind practic un test de educare corecta.
B.H. Provine din germana Begleithund, in traducere, caine de companie. B.H. Cuprinde doua faze: una de disciplina propriu zisa si una de socializare. La prima proba se acorda punctaj, conditia de promovare fiind intrunirea a minim 70% din totalul punctelor acordate pentru disciplina, la a doua faza, de socializare, se acorda calificative, fiind necesar ca testele sa fie trecute cu minim satisfacator.

Mondioringul Este un sport canin de protectie, recunoscut de Federatia Chinologica Internationala (FCI), dezvoltat la sfarsitul anilor 1980 de catre reprezentanti ai unor tari cu traditie in acest tip de sport. Noul sport cu si pentru caini a fost, initial, dezvoltat la nivel de „teren de joaca” si a permis competitorilor din zona sporturilor canine sa se intreaca intr-o competitie comuna. La acest gen de competitie au participat reprezentanti ai ringului francez, ringului belgian, IPO ti KNPV, rezultatul fiind un sport care combina ceea ce este mai bun din sporturile enumerate mai sus, respectiv MONDIORINGUL.

Pregatirea pentru paza

Formarea cainilor de paza si protectie este un lucru foarte important  in dresaj, formarea unei muscaturi corecte controlul asupra cainelului in atac si in oprirea atacului.

*Câine de protecție personală - aceasta este un caine care poate evalua situația și a lua decizii proprii cu privire la inițiativa de a intra in paza fara  avertisment pentru a intra în luptă cu unul sau mai mulți atacatori.

* dezvoltarea si pregatirea pentru paza propietati, a cainelui  dumneavostra (casa, masina, birou, depozit)

* antrenamente pentru probele din competitile sportive ZTP, IPO, MR.

Dresajul

Dresajul, la fel ca si predresajul, are o importanta majora in psihologia cainelui. Dresajul nu inseamna doar executarea unor comenzi, inseamna in primul rand dezvoltarea lui psihologica si crearea unei ierarhii, dupa care crearea de reflexe conditionate.

In dresaj nu exista o limita de varsta, orice caine poate invata lucruri noi, diferenta o face timpul de a invata si nu in ultimul rand temperamentul fiecarui caine in parte.

Nici implicarea propietarului nu trebuie neglijata, formarea unei echipe caine-om va duce tot timpul la rezultate mult mai bune.

 

Probleme de comportament

Problemele de comportament, reprezinta manifestari sau reactii nedorite ale unor caini in anumite situatii. Ele nu au neaparat o legatura directa cu parcurgerea sau neparcurgerea unui program de dresaj. Cauzele aparitiei problemelor de comportament la caini pot fi multiple: genetice, medicale, psihologice, traumele, erorile de dresaj sau educationale precum alintul si permisivitatea excesiva a stapanilor, care duc la nerecunoasterea autoritatii acestora. Cainii au un sistem social simplu, bazat pe o piramida ierarhica, in varful careia nu poate sta decat un singur lider. Din motive pur hedoniste cainele va urca exact pana acolo unde ii permiteti dumneavoastra. Esentiale pentru prevenirea problemelor de comportament sunt atat testarea puiului in momentul achizitiei si crearea unui regim de viata cat mai echilibrat, cat si urmarea unui program de dresaj

bottom of page